вівторок, 28 грудня 2021 р.

Цей день в історії 28 грудня кіно відзначає свій День народження.





28 грудня кіно відзначає свій День народження. Саме цього дня, в 1895 році, брати Огюст і Луї Люм’єр продемонстрували публіці перший сеанс Сінематографа (який самі ж і винайшли).
Це відбулося у Парижі в «Гранд-кафе» на бульварі Капуцинок. Фільм називався «Прибуття потягу на вокзал Ла Сьота». Та лишень брати увімкнули своє кіно, як у залі почалася паніка. Люди втікали, хто куди: одні вибігали у двері, інші вистрибували з вікон. Ще б пак - прямо на них насувався величезний потяг!
Стрічка викликала справжній фурор у глядачів. Брати Люм’єр демонстрували свій винахід цілий день. Один сеанс нечуваної новинки тривав 20 хвилин, а білет коштував один франк. Щоденна виручка у 2000–2500 франків чудово демонструє інтерес публіки до нового жанру мистецтва.
З того часу кіно пройшло довгий шлях розвитку та кардинально змінилося: на зміну німому кіно прийшло кіно зі звуком, чорно-біла картинка змінилася кольоровою, кіноплівку змінило цифрове телебачення, а телевізор прикрашає чи не кожну домівку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Цей день в історії. 7 серпня

  7 серпня 1920 року у Варшаві підписано україно-кубанський договір, за яким Українська Народна Республіка визнавала державну суверенність Р...